„Арсенал“ запази шансовете си за първи трофей от 2005 г. насам, след като разгроми „Евертън“ с 4:1 в четвъртфинален мач за ФА Къп, игран на стадион „Емирейтс“ в Лондон. Домакините решиха всичко през второто полувреме, като през голяма част от двубоя резултатът бе равен. Така лондончани се върнаха на правия път, слeд изненадващата загуба във Висшата лига от „Стоук Сити“ преди седмица с 0:1 като гости.

Именно Купата на Англия е последното отличие, което „артилеристите“ спечелиха. Това стана през сезон 2004/05, когато на финала „Арсенал“ надделя над „Манчестър Юнайтед“ след равенство в редовното време и изпълнение на дузпи.

Момчетата на Арсен Венгер показаха доста интересни неща в предни позиции и заслужено триумфираха. Головете за домакините отбелязаха Месут Йозил, бившият играч на гостите Микел Артета от дузпа и на два пъти Оливие Жиру в края. Голмайсторът на „карамелите“ Ромеу Лукаку бе точен за 1:1. „Евертън“ обаче не заслужаваше да загуби с такъв резултат, но играчите на мениджъра Роберто Мартинес рухнаха в края. Испанецът спечели трофея миналата година начело на „Уигън“ (1:0 срещу „Манчестър Сити“), но сега ще трябва да се съсредоточи върху мачовете във Висшата лига, ако иска да изведе „карамелите“ до участие в Европа.

„Манчестър Юнайтед“ победи „Уест Бромич Албиън“ с 3:0 като гост в мач от поредния кръг във Висшата лига, игран на стадион „Дъ Хоуторнс“. По този начин „червените дяволи“ си отмъстиха за загубата у дома от този съперник по-рано през сезона (1:2) и се изкачиха на шесто място в класирането във Висшата лига. Двубоят ще се запомни с доста слабото съдийство на рефера Джонатан Мос, който не посмя да изгони Робин ван Перси от „Юнайтед“, но и подмина няколко ситуации в полза на гостите.

Това е втора поредна победа за шампионите в първенството (предишната бе отново навън, над „Кристъл Палас“ с 2:0), но въпреки това те остават твърде далеч от лидерите в Премиършип. Класическият резултат е залъгващ, тъй като момчетата на Дейвид Мойс не впечатлиха с играта си, а вместо това играха пестеливо и без да блестят. Като цяло през сезона далеч от дома „червените дяволи“ не изпитват особени проблеми срещу такива съперници, но неубедителната игра у дома (4 загуби) пречи на отбора да е по-напред в класирането. Головете за „Юнайтед“ вкараха Фил Джоунс (34), Уейн Рууни (65) и резервата Дани Уелбек (82).

Голът за Рууни бе под номер 210 за клуба, с един по-малко от третия във вечната ранглиста Джак Роули. Първи и втори са клубните легенди сър Боби Чарлтън с 249 и Денис Лоу с 237 попадения.

С успеха си „Ман Юнайтед“ вече е шести в класирането с 48 точки от 28 мача. След също толкова изиграни срещи УБА е точно над чертата със само 25 пункта.