Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН – Украинската опозиционна лидерка, бивш премиер в Киев и доскорошна затворничка Юлия Тимошенко пристигна за лечение в Берлин. Тя има проблеми с гръбнака и е на инвалидна количка.

Тимошенко кацна в 22,09 ч в петък на летище “Шьонефелд” с редовен полет от Дъблин, където участва във форума на Европейската народна партия. На пистата я чакаше линейка на университетската болница “Шарите”.

При полицейска охрана и с две пилотни коли болничният автомобил се отправи към специализирана клиника. Сили на реда охрянаваха входа и не допуснаха журналисти да се приближат до линейката.

Ръководството на “Шарите” обяви пресконференция за днес следобед, на която ще оповести хода на лечението. Самата Тимошенко няма да се появи пред журналистите.

Още докато беше в украински затвор, официален Берлин многократно предложи осъдената да бъде пусната под гаранция, за да се лекува в “Шарите”, каквото беше нейното желание. Властите в Киев не позволиха Тимошенко да напусне Украйна. Те обаче разрешиха на немски лекари да я посетят в затвора и да й окажат помощ на място, което и стана.

Болките в гърба временно намаляха, но в затвора сериозно лечение не бе възможно. Такова ще й бъде оказано сега.

На снимката:  до берлинската университетска болница “Шарите”.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.