Няма начин стадион "Васил Левски" да бъде пълен за евроквалификацията България - Италия на 28 март, дори и всички билети да се продадат. В части от секторите "Б" и "Г" няма да се допуска публика.

Днес стана ясно, че апелативната комисия на УЕФА е променила наказанието на България за ексцесиите по трибуните по време на срещата с Хърватия (0:1) миналата година. Тогава мачът бе прекъснат за броени минути, тъй като агитки на двата отбора се сбиха с сектор "Г", трябваше да се намесва полиция, а над терена се спусна димна завеса от пиротехнически средства. В сектор "Б" пък родни запалянковци си налетяха един на друг.

Първоначално дисциплинарната комисия на европейската футболна централа наложи рекордната глоба от 95 000 евро на БФС заради поведението на част от публиката. Футболната ни централа обжалва и след разглеждане от апелативната комисия, пред която пък за увеличение на санкцията пледира и дисциплинарен инспектор на УЕФА, нейният размер беше променен.

Според новото решение БФС ще трябва да плати 30 000 евро глоба, но за следващия домакински мач на националите ще бъдат затворени 4 блока - №17 в сектор "Б", както и 34-ти, 39-и и 40-и в "Г". След разглеждане на видеозапис членовете на апелативната комисия са преценили, че в тези блокове са възникнали проблемите със сигурността по време на сбъсъка с хърватите.