Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СТЕФАН МИЛАНОВ

На път за процедурата, при която ще положи клетва като председател на Върховния касационен съд, Лозан Панов коментира предложенията на главния прокурор Сотир Цацаров за промени в НПК.

За една от идеите, залегнали в тях - само обвинител номер 1 да може да иска, а шефът на ВКС да разрешава подслушване на магистрати, Панов каза, че тя трябва да бъде обект на дебат.

"Още повече, че това не е залегнало в стратегията за съдебна реформа", поясни новоизбраният съдия номер 1.

Панов обаче каза, че това в никакъв случай не е бягство от отговорност, а просто идеята е нова и трябва да бъде обсъдена от всички заинтересовани страни. Председателят на ВКС каза още, че на клетвата ще обяви какви ще бъдат и първите стъпки, които ще предприеме на поста. Той дойде в съдазаедно със заместничката си Павлина Панова, която му беше конкурент за поста, както и с другата заместничка - съдия Таня Райковска, която се съревноваваше през септември 2014 г.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.