Прочутият промоутър Дон Кинг е предложил 100 милиона долара на братята Виталий и Владимир Кличко, за да излязат на ринга един срещу друг. Те обаче няма да го направят. Сумата не е новина, отдавна се говори, че двамата са получили такова предложение. Сега потвърждението идва от 38-годишния Влад Кличко, световен шампион на четири боксови федерации.

"Дон Кинг ни предложи 100 милиона долара, за да се бием помежду си. Обаче не виждам как ще стане. Дали сме клетва на мама, че това никога няма да се случи, каза по-малкият брат. Тази тема се дъвче от години - дали ще изляза на ринга срещу Виталий? Хора, не изпадайте в истерия! Няма да дочакате такъв мач! Обичам Виталий и той ме обича. Вярно, в миналото сме тренирали заедно, единият е бил спаринг на другия. Но никога няма да се бием в официален мач. Дори за хонорар от 1 милиард!".

43-годишният Виталий Кличко, бивш световен шампион, се отказа от бокса, за да се впусне в политиката. Той стана кмет на Киев, като преди това на два пъти участва в президентските избори.

По-малкият Кличко е настоящ световен шампион във версиите Световна боксова асоциация (WBA), Световна боксова организация (WBO), Международна боксова организация (IBO) и Международна боксова федерация (IBF). Сега украинецът, който наскоро стана баща, се готви за първия си мач след този срещу Кубрат Пубев - с Брайънт Дженингс (САЩ), на 25 април в Ню Йорк.