"Темата, свързана с т.нар. "червеи" е тема на прокуратурата далеч преди тя да стане тема на членове на парламента или министри, т.е. далеч преди тя да получи медийното огласяване, каквото получи. Когато разследванвто стигне до съответни резултати ще бъдеве уведомени. Няма да има повече подробности". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в парламента. Изказването му бе в отговор на въпрос дали прокуратурата ще се заниме с изтеклата информация, че протестиращи срещу кабинета "Орешарски" са били подслушвани. 

"Откогато сме започнали разследването, откогато сме констатирали съответни нарушения на закона". Така Цацаров отговори на въпрос от кога е почнало разследването.

"Извинявайте, аз се уморих да отговарям на този въпрос. Ако трябва да ви повторя мисля, че за 4-ти път отговора той е отново следния: разследването "Христо Бисеров" върви към обвинителен акт и то бе забавяне". Така Цацаров коментира казусът с бившия зам.шеф на парламента Христо Бисеров, който тези дни бе повдигнат за пореден път от парламентарната трибуна от лидера на ДСБ Радан Кънев.

Главният прокурор бе на среща с шефа на НС Цецка Цачева, пред която представи идеите на прокуратурата за промени в НПК. "Очаквам до края на настоящата седмица промените в НПК да станат годна законодателна инициатива, внесени по съответния ред в НС", каза Цачева.

Шефът на НС всячески се опита да предпази Цацаров от въпроси, извън темата на срещата между двамата. Стигна се дотам, че на въпроса за "Червеи" Цацаров се наложи да помоли Цачева да му даде възможност да отговори. "Излизаме извън темата. все пак има някакви правила в парламента, но имате думата", раздразнено каза Цачева.