Истинският вълк от Уолстрийт идва в България през април. Това разкриха организаторите на визитата на Джонатан Белфърт, който е реалната личност зад кино образа пресъздаден от Леонардо ди Каприо в едноименния касов хит на Мартин Скорсезе.

Днес ще бъдат представени детайли около лекцията, която скандалния инвеститор ще изнесе у нас.

Белфърт е бивш борсов брокер и писател на автобиографични книги. Той е обвинен и осъден за измама, свързана с манипулации на фондовия пазар както и за управляване на брокерска компания, която продава акции на изкуствено завишени цени. Прекарва 22 месеца в затвора.

След излизането си от зандана Белфърт пише мемоарния си роман „Вълкът от Уолстрийт“, който е публикуван през 2007 г. Той става бестселър и през 2013 г. е екранизиран във филма „Вълкът от Уолстрийт“ на режисьора Мартин Скорсезе с участието на Леонардо Ди Каприо, Джона Хил и Маргот Роби.

На български са издадени книгите му "Вълка от Уолстрийт : Автобиография на човека, превзел финансовото сърце на Америка и паднал от върха на фондовата борса", изд. ИК "Колибри" (2008) и "Залавянето на вълка от Уолстрийт", изд. ИК "Колибри" (2009).

В момента Белфърт печели от книгите си и участията си по света много повече пари, отколкото като инвестиционен брокер. Приходите от филма "Вълкът на Уолстрийт" надхвърлиха 400 милиона долара.