Националният отбор по футбол направи 0:0 срещу Румъния в неофициален контролен мач в турския курорт Анталия. Българите играха с повече хъс и създадоха по-опасни атаки пред вратата на северните съседи. Това бе първи мач за новия селекционер Ивайло Петев, а следващият ще е европейската квалификация срещу Италия през март в София.

И двата отбора играха с доста експериментални състави, с каквито едва ли ще се появят отново. Най-важните футболисти не бяха освободени, тъй като са на подготовка с отборите си, а и датата не бе в календара на ФИФА. Поради това не може да се гледа много сериозно на този мач, но пък победа щеше да вдъхне увереност в тази футболисти, които ще бъдат викани от Петев и в бъдеще.

Най-чистото положение пропусна влезлият като смяна Радослав Василев в 72-ата минута. Футболистът на "Славия" замени Исмаил Иса около 120 секунди по-рано, пребори се за топката с румънски защитник и излезе сам срещу вратаря, но прати топката в аут.

Първото полувреме бе доста скучно и лишено от голови ситуации. Българите увеличиха оборотите след почивката и заредиха опасни акции, най-вече по фланговете, където добре действаха Петър Занев и Станислав Манолев. Румънците създадоха работа на резервния вратар Благой Макенджиев едва в края на срещата. Секунди преди края на терена влезе 18-годишният талант на "Литекс" Кирил Десподов.

Съставът на България: Божидар Митрев (46-Благой Макенджиев), Венцислав Василев, Александър Александров, Борислав Стойчев, Петър Занев (46-Михаил Венков), Светослав Дяков-капитан, Владимир Гаджев (46-Лъчезар Балтанов), Станислав Манолев (90-Кирил Десподов), Кристиян Малинов (64-Стефан Велев), Михаил Александров, Исмаил Иса (70-Радослав Василев).