Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z ще публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка неделя.

56-годишният Джеймс Робъртсън от Детройт всеки ден изминавал 34 км пеш, за да отиде до работа и да се върне у дома. След като научил историята на янкито, транспортният ни министър Ивайло Московски бил чут да казва: „Еми, явно реформата в американското БДЖ е успяла!”

* * *

Волен Сидеров убедено вярва, че България е в състояние на война - тази седмица той е бил забелязан да купува от мебелен магазин три големи маси за самоотбрана.

* * *

ДПС поиска да се заличат всички регистри на българските имена, наложени на мюсюлманите по време на т.нар. Възродителен процес. По този повод група юристи напомнили на лидера на ДПС Лютви Местан, че, ако предложението някога мине в Народното събрание, то от регистрите ще бъде заличено името Владимир Зидаров, но не и името Павел.

* * *

Страсбургският съд за правата на човека осъди България заради Цветан Цветанов, който като вътрешен министър е нарушил презумпцията за невинност. След като Прокуратурата започна да се отказва от делата срещу дясната ръка на Бойко Борисов, скоро се очаква и самият Цветан Цветанов да осъди България в Страсбург.

* * *

Мая Манолова и Кирил Добрев обявиха кампания, чиято цел е БСП да заприлича на мол – т.е. Столетницата да приеме в редиците си такива кадри, че „всеки симпатизант да открие в партията каквото търси”. Според социолози, не близки до Кольо Колев, след местните избори наесен БСП действително ще заприлича на мол – ще обяви ликвидация!

* * *

През седмицата стана ясно, че и бежанците в България искат да напуснат страната ни. Над 2000 бежанци са се опитали да избягат през българо-сръбската граница. По официална информация афганистанец е бил хващан 6 пъти на границата, а по неофициална – Брендо и Братя Галеви 6 пъти не били хващани.

* * *

Певицата Рут Колева поведе война срещу Саня Армутлиева – член на сдружението на музикалните продуценти „Профон”. От този скандал стана ясно, че от 10 млн. лв. депозит в КТБ дружеството „Профон” си е върнало едва 100-те хиляди евро, гарантирани по закон. На въпроса: „Защо „Профон” е избрало да вложи парите си в банката на Цветан Василев?”, Саня Армутлиева отвърнала: „Защото в това момче имаше X factor!”

* * *

Мощна снежна буря връхлетя САЩ. Българската журналистка Светослава Рудолф била убедена, че бурята се дължи на груба човешка грешка – американците са искали да ударят Русия с ХААРП, но са ударили самите себе си!

* * *

През седмицата стана ясно, че кувейтски авиокомпании търсели стюардеси в Перник. Кувейтците останали много изненадани от специфичните умения на перничанки. Например, за разлика от другите стюардеси, пернишките стюардеси не си слагали колан при силна турбуленция. Една от тях обяснила този факт така: „Ами благодарение на мъжо съм свикнала главата ми да се удрио у тавано!”

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"