Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия ще пъди чужди медии от своята територия, ако те публикуват "недостоверна информация" за страната.

Това се съдържа в тескт с поправки към Закона за средствата за масова информация (СМИ), с който разполага в. "Ведомости".

Контролът ще бъде осъществяван от Роскомнадзор - държавният орган, наблюдаващ средствата за информация.

Поправките трябва да задължат работещите в Русия чуждестранни медии да спазват правила, които ще им бъдат наложени. Особено внимание се обръща на това как в бъдеще властите ще имат правото да отнемат или просто да отказват разрешително на такива медии да работят в страната. Основание за такава мярка може да стане "наличието на недостоверна информация в изданието, наличието на средство за масова информация със същото название, а също така несъответствие ва продукцията на задграничната медия на изискванията на Закона за противодействие на екстремизма".

Засега не се съобщават повече подробности. Не е ясно и кой е авторът на поправките. Появиха се намеци, че това е Минкомсвяз, както наричат руското Министерство на връзките и масовите комуникации. ОТ вевдомството обаче отказват всякакъв коментар.

Клуб Z припомня

В годините на комунизма СССР редовно гонеше от своята територия кореспонденти на западни издания. Основният мотив бе "грубо и предумишлено изопачаване на съветската действителност".

Като "грубо изопачаване" биваха третирани не само публикациите за преследването на дисиденти, но дори кратки информации за масовия дефицит на всички най-необходими стоки.

От идването на власт на Владимир Путин през 2000 г. в Русия масово се заврщат съветските порядки. Путин постави почти всички медии под контрола на властите.

Зачестиха и убийствата на журналистите. Противниците на Путин го обвиняват, че стои зад убийството на Ана Политковска през 2006 г. Тя бе заклет враг на властта с публикациите си за войната в Чечня.

Ключови думи

Коментари

SRQBoyboy

Какво друго може да се очаква от Путлер, който страда от аутизъм. Но мисля, че той има по-серизно заболяване на мозъка. Още през 2008 г американсски професор открил, че руският диктатор не е добре с главата. През 20014 г Путлер доказа, че диагнозата е вярна. Като започнат да пъдят чужди кореспонденти, ще бъдат прогонени и рските им колеги като реципрочна мярка. Докъде води това? До нова Северна Корея. Кремъл харесва хамстер 3.0 в Пхенян и затова го е поканил за 9 май на парада в Москва. Лика и прилика са.

Деян

Да изчакаме да видим какъв ще е резултатът от срещата на тримата големи вчера. А иначе, най добрата реакция ще е, всички страни да изтеглят своите кореспонденти жт Русия. Шамарът ще е оглушителен.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.