Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Не е вярно, че Добрев и Първанов са искали да връщат мандата. Напротив – бяха готови с нов кабинет на БСП с премиер Николай Добрев и с имена на министри.“

Това разказа пред БНТ президентът (1997-2002) Петър Стоянов по повод събитията от февруари 1997 г.

„Лявата митология твърдеше, че има две папки. Едната с готов мандат, другата с отказ. Никога е нямало две, имаше една папка и в нея бе съставът на Министерския съвет“, бе категоричен Стоянов.

Ето какво още разказа той:

"Връчих указ за съставяне на правителство на БСП за седмица. Няколко пъти ги подканих да се откажат. Страхувах се, че ако БСП състави второ правителство, ще има гражданска война и НАТО и ЕС щеше да са твърде далеч.

Като дойдоха Добрев и Първанов с папката, трябваше да я взема и да я внеса в Народното събрание, както е по конституция. И тогава със 125 депутати щеше да има второ правителство на БСП. Върнах папката и се движех по ръба на конституционните правомощия и дори в нарушение на конституцията.

След това ми дойде наум да свикам Консултативен съвет по национална сигурност в два и половина следобед. Мислех, че политическите сили ще се солидаризират и БСП ще се откажат от мандата - на този консултативен съвет. Свиках консултативен съвет, защото в папката нямаше отказ. Като им върнах папката, те си тръгнаха и ми казаха, че вървя срещу Конституцията. После дойдоха на съвета.

На Консултативния съвет казах на БСП, че след като искат мандат, трябва да излязат през главния вход на "Дондуков" 2. След това всички се изказаха БСП да върне мандата. Чак тогава Добрев, Първанов и Виденов се отказаха от мандата.

Мълчах по въпроса, за да няма реваншизъм в БСП, да викат "Долу НАТО" и да представят лош образ на страната. Да не е натикана в ъгъла".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.