Депутатите отхвърлиха искането на БСП парламентът да обсъди проекторешение, с което да се обяви против разширяването на санкциите на ЕС срещу Русия.

Предложението бе направено от Валери Жаблянов (БСП). Той бе единствения депутат от българската делегация в ПАСЕ, която се обяви срщеу отнемането на правата на руските депутати да гласуват до април. "Този дебат се води в българското общество, усеща се и по върховете на европейската политика. Колкото повече мълчи българският парламент, толкова повече нараства недоумението в обществото", обясни Жаблянов.

Парламентът отхвърли и друго искане на БСП - да се обсъждат поправките за търговските вериги. Те бяха приети на две четения в миналия парламент, но президентът Росен Плевнелиев наложи вето и ги върна за ново обсъждане, но заради подадената оставка на кабинета "Орешарски" депутатите не успяха да ги прегласуват отново. 

Не беше подкрепено и предложението на лидера на "Атака" Волен Сидеров парламентът да задължи в едномесечен срок правителството да отнеме лицензите на енергоразпределителните дружества и да ги национализира.