Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Финалът по американски футбол Супербоул отмина, но не и отзвука от най-голямото спортно събитие в Щатите всяка година. Победителите празнуват, победените още се питат "ако" и "дали"... Дойде време за обявяване на печелившите числа от всичко онова, което съпътства големия мач. И го прави още по-голям, като въвлича в него много повече зрители и участници.

Тук става въпрос за телевизионна аудитория, реклами, приходи, шоубизнес и т.н. и т.н. Печелившите преобладават. Загубили са може би само онези, чиито реклами са обявени за лоши. Но тъй като самите американци казват, че няма лоша реклама, май единствено тимът на "Сиатъл" е загубил. Вижте параметрите на тази почти всеобща печалба.

* 49-ото издание на Супербоул на 70-хилядния университетски стадион "Финикс" в Глендейл, Аризона, е гледано от рекордните 114,4 милиона зрители в Америка по тв канала NBC, който тази година държеше правата. Това го прави №1 сред всички тв предавания, откакто отвъд океана гледат в телевизора. В първата десетка са девет Супербоул-а. Единствената "черна овца" е последния епизод на сериала M.A.S.H. - още от далечната 1983 г.

* Рейтингът за гледане по домовете е 47,5 - най-високият от 29 години насам за Супербоул.

* 118,5 млн. са проследили шоуто на почивката, когато на стадиона гастролира Кейти Пери. Това е с 3 милиона повече, отколкото са приковали Бруно Марс и "Ред Хот Чили Пепърс" през миналата година в Ню Йорк.

* В неделя Супербоул е бил тотален хегемон и в социалните мрежи. 395 000 туита на минута са регистрирани в туитър по време на драматичния завършек на мача, когато защитникът Малкълм Бътлър пресече решителен пас и осигури победата на "Ню Инглънд". В първите секунди след края на двубоя постовете са били 370 000 на минута. Тук Кейти Пери отстъпва - 238 000 за мин по време на спектакъла си.

* Супербоул е донесъл на щата Аризона към 500 милиона долара приходи по все още предварителни изчисления. Над 100 000 туристи и запалянковци са посетили градовете Финикс и Глендейл специално за мача. 

* Над 400 малки бизнеса в Аризона са били въвлечени в единствения финал на сезона в професионалната лига по американски футбол на САЩ.

* Броят на журналистите, отразявали събитието, е над 6000. Отказана е акредитация на поне още два пъти по толкова.

* Стигаме до любимите раклами - задължителната и любима подправка за тв аудиторията на Супербоул. Тази година 30 секунди рекламно време по време на мача достигна астрономическите 4,5 милиона долара - с половин милион повече от 2014-а. От NBC се похвалиха, че са продали над 95 процента от времето, което при тази цена е отлично постижение.

* Почти няма медия в САЩ, която да не прави класация на рекламите - най-добри и най-лоши. Обобщено, може би най-харесван е спотът на "Бъдвайзер" за изгубеното кученце. В красивата история има тематичен момент за бирения гигант, който никога не пропуска Супербоул в своя бюджет. И винаги залага на своите скъпи коне и лабрадори.

Клуб Z ви предлага още четири от най-оригиналните по наше мнение реклами.

Тази е на универсално зарядно за мобилен телефон. Господ го загубил за своя смартфон и вижте последствията от това:

А вие никога не губете синьото си хапче. В противен случай, печели някой друг:

Оставаме на автомобилна вълна с горската приказка на "Мерцедес":

Последната е русите изкушения. Компанията "Доритос" също не пропуска Супербоул и винаги "обира точките" с оригиналните си клипчета.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.