Новият селекционер на националния Ивайло Петев още не е направил дебюта си начело на тима, а вече се заражда напрежение между него и клубовете. Днес треньорът тръгна за Анталия със седмина футболисти за неофициалния приятелски мач с Румъния на 7 февруари. Оставалите ще се присъединят на място.

Точно поради факта, че датата не е в календара на ФИФА, сегашният списък с избраниците му няма почти нищо общо с първоначалния. Много от желаните от него състезатели не бяха освободени и се стигна до парадоксални повиквателни. Петев уверяваше, че не е обиден на клубните треньори и босове, но зад джентълменското му поведение прозираше огорчение.

"Липсата на официална дата е основният проблем да се получи такава ситуация. Много апелирах клубовете да пуснат състезателите си. Аз и футболният съюз не можем да направим нищо, вдигна рамене Ивайло Петев. - Естествено, че разчитах на подкрепа. Някои от клубовете ме подкрепиха, други имат доводи за различно поведение. Въпросът е защо ние не можем да го направим, а Румъния може? Каква е причината? В състава на румънците има седем играчи от "Стяуа". Националният отбор е национална кауза и всички трябва всички да работим за него."

Петев отведе в турския курорт следната седморка: Радослав Терзиев, Станислав Манолев, Илия Миланов, Кристиян Малинов, Кирил Десподов, Страхил Попов и Лъчезар Балтанов.

"Никак не съм спокоен, призна селекционерът. - Вчера отпаднаха още двама от състава и на тяхно място трябва да вземем нови. Вксе пак нормално приемам нещата. Ситуацията дава шанс на момчета, които може би нямаше да попаднат в групата. Ще работим с тези хора, които съм повикал и се надявам, че ще се представят достойно срещу Румъния. Не се чувствам обиден на никого от моите колеги. Така са преценили, така са постъпили. Не сме тук да се сърдим и обиждаме, а да вършим работа." 

По отношение на капитана Ивелин Попов, треньорът каза следното: "Не знам дали ще се появи на лагера в Турция. Имаме писмо от неговия клуб, с което не му позволяват да играе в този мач. Разговаряхме доста с него, но няма как да ви кажа какво си казахме. Дали ще има нов капитан, ще видите на 28 март на мача срещу Италия."