Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на партията “Ред, законност и справедливост” Яне Янев е назначен от премиера Бойко Борисов за съветник в Министерския съвет, съобщи вестник “24 часа”.

От изданието уточняват, че от правителството са потвърдили информацията.

Назначението на Янев е станало още във вторник, а в момента се търси кабинет за него в сградата на Министерския съвет.

Янев ще съветва Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. Поне това били заявените от него планове, тъй като все още Борисов не е издал заповед какви ще са ресорите му.

Янев беше председател на парламентарната комисия за борба с корупцията в 41-ото народно събрание. Бил е и член на комисията за контрол на ДАНС.

РЗС на Яне Янев не участва на последните парламентарни избори, а декларира подкрепата си за ГЕРБ. На президентския вот през 2011 г. партията му сложи билбордове с надпис “Ще уволня Борисов”, с които агитираше за своя кандидат Атанас Семов. След като отпаднаха на първия тур обаче, от РЗС подкрепиха кандидата на ГЕРБ и настоящ президент Росен Плевнелиев.

С назначението на Янев 11-те места в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов вече са попълнени.

Ключови думи

Коментари

Радев

Хаха, Боко направо си е плюл в сурата.

Декова

Борисов или иска да го укроти или ще използва потенциала му за борба с корупцията. По вероятно е второто и е на прав път

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.