Мениджърът на „Челси“ Жозе Моуриньо е изненадан, че повечето специалисти не слагат Англия в сметките за световното първенство. Мондиалът в Бразилия започва на 12 юни т.г., а според експертите таванът на „трите лъва“ е четвъртфинал.

„Англия? Всеки казва не, не, не, аз пък казвам защо не?, защото наистина не мога да разбера защо не. Когато гледам как тези играчи се представят за клубните си отбори, не виждам защо те да не успеят на световното един ден. Те знаят как се играе за големи клубове. Повечето от тях са в Шампионската лига, където се играе може би най-трудният футбол в света. Един ден Англия ще стигне до върха“, категоричен бе Специалния.

Албионците са в една група с Италия и Уругвай, а компания на трите световни шампиона прави силният отбор на Коста Рика. Още в първия кръг „скуадра адзура“ и „трите лъва“ излизат един срещу друг.

„Не мисля, че на Италия и Уругвай ще им е лесно срещу Англия. Евентуална загуба в първия кръг за който и да е отбор ще го постави в доста трудна ситуация“, сподели още Моуриньо.

Националният отбор на Англия от световното първенство във Франция през 1998 г. досега игра последователно на осминафинал, на два четвъртфинала и отново на осминафинал, като в два от случаите отпадна след изпълнение на дузпи, което е стара слабост на отбора. В исторически план британците са ставали шампиони на домашния Мондиал през 1966 г., а освен този успех имат и един полуфинал през 1990 г. в Италия, когато селекционер на тима бе легендарният сър Боби Робсън. Въпреки това очакванията към Англия от страна на местните фенове винаги са огромни.