Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Висшият съдебен съвет ще направи втори опит да избере председател на Върховния касационен съд. През есента на миналата година нито една от двете кандидатки - съдийките Таня Райковска и Павлина Панова, не събра необходимата подкрепа от 17 гласа.

Сега в надпреварата за поста на единия от тримата големи в съдебната система участват отново Павлина Панова, зам.-председател на ВКС и ръководител на Наказателната колегия, и Лозан Панов от Върховния административен съд.

Въпреки съвпаденията на фамилиите им, двамата нямат роднинска връзка.

7- годишният мандат на досегашния председател на ВКС проф. Лазар Груев изтече още през ноември м.г. Той подкрепя за свой наследник на поста Павлина Панова.

Панова и Панов вече преминаха през поредица изслушвания, включително и пред 51 съдии от Върховния касационен съд, и получиха положителни оценки за професионалните и нравствените им качества, необходими, за да оглавят съда.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.