"99% от бизнеса на ЕРП-тата е извън България, в 11 други страни. Как да повярвам, че са дошли в клета майка България, за да я крадат". Това каза пред Нова ТВ иконимистът Владимир Каролев. Така той коментира възникналия проблем с хората, получили две сметки за ток. Каролев каза, че информацията му за бизнеса на ЕРП-тата е от техните сайтове.

Икономистът изтъкна, че проблемът с двете фактури е само в "Енерго Про". "Глобалният проблем е, че от сметката, която ние плащаме, 90% отиват в различни държавни структури. Да речем, че изчезнат ЕРП-тата. Дали ще ми се намали сметката? Да не би аз да съм гласувал в парламента България да преизпълнява плановете за зелена енергия? Има заводски централи, които ги субсидираме със 150 млн. лв. годишно", заяви Каролев. Според него в ДКЕВР има купени хора от тези, които са "на хранилка" на тези заводски централи.

"Определени олигарси, които държат енергетиката, имат политическо влияние. Какво е партия ЛИДЕР", каза Мария Капон. Според не е нормално някой административно да казва дали цената на тока ще се качва. "Какво означава справедлива цена, както е записано в програмата на правителството? Трябва да има пазарна цена", смята Капон.