Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Йордан Лечков съди държавата за нанесени вреди, съобщи  радио „Фокус”-Сливен.

Искът е внесен в Окръжния съд на Сливен и по първоначални данни първото съдебно заседание е насрочено за 29 януари. В същото време Лечков е завел граждански иск за нанесени неимуществени вреди срещу бизнесмена Илия Георгиев, по прякор Манастира. Говорителят на съда в Сливен съдия Мартин Данчев уточни, че Лечков настоява да получи компенсация от 50 хиляди лева. Според иска бившият футболист и бивш кмет на Сливен претендира, че Илия Манастира му е причинил вреда, като е написал молба, по която прокуратурата в Сливен е завела дело за търговия с влияние. По това обвинение Лечков бе оправдан от Старозагорския окръжен съд.

Делото срещу държавата и прокуратурата в Сливен е заведено след оправдателната присъда на Старозагорския съд. Ищецът Йордан Лечков настоява да получи компенсация от 550 хиляди лева. "От тях 450 хиляди за причинени неимуществени вреди, 2 000 лв. за имуществени и над 99 хил. лв. – обезщетение за забава", уточни съдия Данчев.

Съгласно чл. 7 от Конституцията държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

„Разчитам на справедливостта на съда, както винаги съм го правил”, коментира самият Лечков. Той обяви, че ще настоява да получи компенсации и за всички останали дела, водени срещу него. „Позволявам си да съдя държавата, защото не мога да заведа дело само срещу окръжния прокурор Пламен Стефанов. Нито едно от неговите обвинения не бе признато от съда. Това означава, че той напразно е харчил държавни средства. Ще настоявам за справедливост”, заяви Лечков.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.