Ден след знаковото 0:0 на 1/16-финала между "Кейбридж" и "Манчестър Юнайтед", други два гранда дори надминаха "червените дяволи" и вече са аут от турнира за Купата на Футболната асоциация.

"Челси" и "Манчестър Сити" допуснаха шокиращи поражения у дома, съответно с 2:4 и 0:2, и се простиха с най-старата футболна надпревара в света, известна и като Купата на Англия.

Особено запомнящ е срамът на "сините" от Лондон. На "Стамфорд Бридж" те започнаха отлично срещу треторазредния "Брадфорд Сити" и поведе с 2:0 до 37-ата минута след голове на Гари Кейхил и Рамирес. Отборът от Лига 1 обаче не се предаде и върна един гол до почивката чрез Джонатан Стед.

През втората част гостите вкараха нови два гола между 74-ата и 81-ата минута, дело на Фелипе Мораис и Андрю Холидей. В продължението играчите на "Брадфорд" довършиха именития си съперник с 4-ти гол, който им осигури класиране в 5-ия кръг на надпреварата.

На "Етихад" шампионите от "Манчестър Сити" се изправиха срещу намиращия се в Чемпиъншип (второто ниво) "Мидълзбро". Играчите на Мануел Пелегрини се представиха много слабо и напълно заслужено отпаднаха, като бяха покосени с два гола след антракта. Бамфорд изведе гостите напред в 53-тата минута, а в последната резервата Кике оформи крайното 2:0 в полза на "Мидълзбро".