Психично болен откри стрелба от дома си в столичния квартал Горна баня, закова с пирони входната врата, качи се на покрива и цяла нощ държа полицията на крак. Всичко започнало около 9 часа вечерта снощи, а малко след 6 часа тази сутрин екшънът завърши с падането на мъжа от покрива. Разминават се версиите дали е скочил или се е подхлъзнал от влагата. Полицаите са били подготвени с платнище и са го спасили.

При инцидента има леко ранен полицай.

35-годишният мъж е с диагноза шизофрения и не е ясно дали е пиел редовно хапчетата си. Формалният повод за скандала е станал спор за дървета от двора на съседите, чиито клоните влизали в двора на неговата къща и го разгневили. Освен това той имал спор и с баща си.

Полицаите са се отказали да щурмуват дома в Горна баня, тъй като в къщата останала лелята на мъжа, която била трудноподвижна и болна. Към нея мъжът не  е проявявал агресия.

В семейството преди години имало голяма трагедия. Братът на психично болния се самоубил преди няколко години. Застрелял се в такси пред двора на къщата пред очите на роднините си. Малко по-късно и майката починала.

35-годишният мъж е стрелял с газов пистолет, преправен да изстрелва сачми. Не е ясно и как се е появило оръжието в ръцете на шизофреника. Бащата на болния цяла нощ се е опитвал да съдейства на органите на реда. Мъжът обаче явно се е изнервял от присъствието на родителя си и психолозите на МВР са предпочели да го скрият.

От покрива на къщата болният крещял "Да живее България", на хълбока си носел сабя и бил облечен с бяла тениска с националния трибагреник. Според съседи напоследък мъжът напоследък се изявявал като националист.

Стрелецът от Горна баня в момента е в болница, където лекуват раните от падането. Без опасност за живота е.