Парламентарната председателка Цецка Цачева отказва да придвижи актуален въпрос на депутата от Реформаторския блок Петър Славов, относно скъпите коли на НСО. За това съобщи самият Славов във фейсбук.

"Това, да се допита човек (ако ще и да е народен представител) до Премиера, не било лесна работа... Помните ли сагата с новите лимузини на НСО  - подадох питане в тази връзка до Премиера, дали ще вземе мерки по отношение на тази политика на службата, без ясни критерии и ценови ограничения, да се придобиват суперскъпи коли за сметка на данъкоплатеца.

Е, питането ми чрез Председателя на Народното събрание (засега) остава без движение "по некомпетентност", макар че кой друг, ако не Министерски съвет и Премиерът да са компетентни?! Все пак, Правилникът за дейността на НСО се утвърждава именно от тях!", е написал Славов в личния си профил днес.

В края на миналата година НСО показа на медиите нови седем лимузини Ауди А8, които купи през октомври. Цената им е 723 275 лв. без ДДС. Избраният доставчик на новите лимузини е фирмата ”Порше БГ“ ЕООД.

Това беше и първата обществена поръчка, направена от новоназначения началник на държавната служба Ангел Антонов.

От НСО обясниха намеренията си да извадят автомобилите на показ с аргумента, че така медиите биха могли да се уверят, че те отговарят на техническата спецификация, обявена в документацията за провеждане на обществената поръчка. Службата твърди, че при провеждането на търга се е придържала към стандартното изпълнение на базовия модел, за да постигне най-добър баланс между изисквания и цена.