Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От близо 300 лекарски длъжности в ТЕЛК-комисииите, 2/3 са заети от пенсионери. Едва 9 лекари са под 50-годишна възраст. Това стана ясно от участие на бившия здравен министър д-р Стефан Константинов и д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването в сутрешния блок на бТВ.

Според двамата „катастрофата тепърва предстои". Причината е, че организацията и устройството на ТЕЛК комисиите е такова, че никой не желае да работи там. Служителите им освидетелстваил между 170 и 240 хиляди души годишно.

Двамата медици подкрепиха идеите на здравния министър д-р Петър Москов по отношение на ТЕЛК и бяха категорични, че дейностите на комисиите трябва да бъдат разделени - лекарите да преценяват степента на увреда, социалните да се занимават със социалния аспект, а компетентни органи да решават какви условия на труд са подходящи за конкретен пациент.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.