Известният икономист Владимир Каролев, който е и съветник на икономическия министър Божидар Лукарски, се разгневи на решението спрените влакове от 12 януари да бъдат пуснати отново в движение, а реформите в БДЖ да бъдат отложени за пореден път.

Ето какво написа Каролев във фейсбук:

Ако бях народен представител, щях да питам транспортния министър нещо много просто - какъв е лимитът на годишната сума, която всеки работещ човек ще плаща от данъците си на жп сектора, без значение дали ги ползва или не и с пълното съзнание, че съществена част от тази сума ще се разпилее и открадне, преди нещо да се направи там? В момента е около 250 лева тази сума (т.е. повече от половин минимална работна заплата). С този темп до 10 години ще стане 500 лева. Накрая всеки работещ българин ще дава ежегодно по половин саниране на апартамента си, за да може някой да пилее и краде. 

Междудругото, не е за бой министърът (Ивайло Московски), че се плаши за рейтинга си, когато тръгне да съкращава влакове или да предлага приватизация/концесиониране (то БДЖ няма кой да го приватизира вече). За бой са повечето работещи българи, че си мълчат и дават безропотно 250 лева на година.