Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Похитителят, който взе заложници в пощенски клон в парижкото предградие Коломб, се предаде следобед, съобщи Ройтерс.

Няма пострадали при драмата, продължила няколко часа.

Името на нападателя все още не се споменава. Знае се само, че той е имал военно оръжие, по всяка вероятност автомат "Калашников". Не са известни мотивите за действията му. По-късно се разбра, че той е неуравновесен психически и има досие за дребни престъпления.

Още в самото начало властите съобщиха, че нападението не е свързано с терористичните атаки в Париж от миналата седмица. На 7 януари братята от алжирски произход Саид и Шериф Куаши разстреляха 12 души в редакцията на в. "Шарли ебдо". Ден по-късно съратникът им Амеди Кулибали застреля полицайка. А на 9 януари Кулибали уби четирима заложници в еврейски магазин. Тримата терористи бяха ликвидирани след щурм на командоси.

Днешната драма съвпадна с визитата в Париж на американския държавен секретар Джон Кери. Той дойде да почете жертвите от атентатите и да измие срама от липсата на висш американски представител на Републикансикя марш в памет на убитите.

Малко след като взе заложници, нападателят започна да преговаря с полицията. И досега не е ясно колко души са били в негов плен. Самият той е казал, че има "Калашник" и гранати в себе си. Възможно е и да е психично болен, смятат полицаи, които обявиха, че похитителят е регистриран за дребни кражби.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.