Трима души са взети за заложници от въоръжен мъж в пощенски клон на булевард "Шарл дьо Гол" в Коломб, северозападно предградие на Париж. Нападателят, чиято самоличност все още е неизвестна, е въоръжен с автомат „Калашников”, съобщава френското радио.

Други издания посочват, че атентаторът носели гранати. Не са известни и мотивите на въоръжения мъж. Той вече се обадил на полицията и са започнали преговори. Ченгетата установили, че нападателят има досие, но за малки престъпления.

Полицията веднага е блокирала района около пощата. Снимка туитър

Драмата се разиграва точно когато в Париж на посещение е държавният секретар на САЩ Джон Кери. Той пристигна във френската столица от София, за да се извини за отсъствието на президента Обама, както и за своето, на републиканския марш срещу тероризма и в памет на убитите в Париж 17 души по време на кървавите атентати миналата седмица. Кери положи цветя пред редакцията на сатиричния в. "Шарли ебдо".

Британския Daily Mail публикува и видео от мястото на събитието:

Вестник "Монд" съобщава, че заложниците са само двама. Над квартала кръжи хеликоптер с командоси и снайперисти. Изданието цитира анонимни източници от полицията, според които нападението не било терористична атака. 

Очаквайте подробности