"Реал" (Мадрид) се прости с един от трофеите, спечелени през триумфалната 2014-а - Кралската купа на Испания. Европейските шампиони бяха елиминирани още на осминафинал от "Атлетико" след 2:2 на "Сантяго Бернабеу" и 2:0 седмица по-рано.

Завърналият се у дома Фирнандо Торес, наричан "Ел Ниньо" (Хлапето), донесе огромна радост на "червено-бялата" част на испанската столица, като заби и двата гола. Течеше първата минута, когато гостите откраднаха топката в средата на терена, разиграха показно и топката стигна до французина Антоан Грисман, който проби и поднесе пас на Торес, който отблизо си припомни какво е да бележи на "Реал". На Торес му върви срещу "лос меренгес", той ги е огорчавал не само с екипа на "Атлетико", а и с този на "Ливърпул".

А след ледения душ в началото "Реал" трябваше да вкара четири безответни попадения, за да продължи напред. "Белите" направиха пропуски преди в 20-ата минута, когато пък Серхио Рамос не пропусна да отбележи на "дюшекчиите", при това с глава. Кристиано Роналдо и компания изтърваха още добри положения за пълен обрат.

Вторите 45 минети почнаха като първите - пробив и пас на Грисман към Торес, който имаше и късмет при техничния удар за 2:1. "Реал" бързо изравни за втори път - Роналдо се разписа с глава. До края домакините имаха още 2-3 възможности, но не успяха да стигнат дори до победа.

"Атлетико" продължава, но още на четвъртфинала среща другият гранд - "Барселона". А снощи Роналдо показа третата си "Златна топка" на "Бернабеу". Сътборниците му Хамес Родригес, Тони Кроос и Серхио Рамос пък позираха със своите отличия от церемонията на ФИФА преди броени дни. Феновете на "дюшекчиите" традиционно отпразнуваха победата на площад "Нептуно".