Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че заради атентата в Париж у нас са взети допълнителни мерки за сигурност по летища и обществени места, а в страната ще има допълнителни служители на МВР. Вучков бе изслушан от вътрешната комисия на парламента за това дали има реална заплаха от терористичен акт в България.

„Има повече униформен състав на места, където се концентрират повече хора. Действа режим на 100% граничен контрол на граждани на ЕС, които пресичат границата с Турция. Това се отнася включително и за посока Турция, независимо, че става въпрос за български граждани“, обясни Вучков.

„Рискове, очевидно и към България има, особено в контекста на случилото се в Париж, но конкретна информация за терористичен акт в на този етап нямаме нито от вътрешни, нито от международни партньори“, добави министърът.

Той е докладвал пред комисията за евентуалните връзки на задържания у нас Фриц-Були Жоасен с един от атентаторите в Париж. Задържането станало факт „благодарение на партньорството ни с френските служби и добрата работа на гранична полиция". "Лицето е обект на европейска заповед за арест на две основания  - родителско отвличане и подозрения в тероризъм“, обясни Вучков.

Според вътрешния министър изграждането на съоръжение по границата ще спести пари от пращането на допълнителни полицаи. "На този етап върви преструктуриране на гранична полиция, опитваме се чрез собствени ресурвси, гранични полицаи, както и служители на областните дирекции, които са съседни на границата с Турция, да се справим с миграционния поток", каза още Вучков. Той обясни, че са взети мерки за ремонта на пътищата по границата, за да не се поставя на риск живота на полицаите или на военнослужещи, "ако някога ни помагат".

„Имаме готовност да започнем процедури за назначаване на служители на Гранична полиция – 500 човека и сме изчислили, че това ще струва по-евтино, отколкото тези 2 милиона лева на месец, които даваме само за командировки", заяви Вучков.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.