Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цените на петрола могат да паднат до 20 долара за барел и така да установят 20-годишен антирекорд, пише в. "Таймс".

Това става на фона на новото падане на цените от вчера и решимостта на държавите от Персийския залив да не позволяват доставка на американски шистов петрол.

От началото на годината на нюйоркската фючърсна борса "Нимекс" обемът на договорите и опциите за фючърсите на американския петрол WTI за юни се вдигнал от 0 на 13 на сто, отбелязва изданието. Това означава, че през последния месец са се сринали цените на петролните фючърси.

Вчера цената на петрол от сорта "Брент" падна до 45,19 долара за барел, като счупи шестгодишен рекорд. Стойността на WTI мина тази на "Брент" за първи път от юли 2013 г. Според анализатори обезценяването на "Брент" е свидетелство за това, че икономиката на Европа отслабва, а също така, че забраната за износ на суров петрол от САЩ, въведена през 70-те г. на ХХ век, може да бъде облекчена.

 

Ключови думи

Коментари

SRQBoyboy

Изпомпването на 1 барел нефт струва на Саудитска Арабия $10. В САЩ е различно - 1 барел се движи от $30 в Тексас до над $40 в Северна Дакота, където петролът се добива от шисти. Каква е била печалбата на емирите, когато барелът струваше $130. Светът е затрупан от излишъци и саудидците продължават да помпат със същите темпове. Целта им е да сринат добива на шистов нефт в САЩ. Саудистка Арабия не само заради нефта става голям трън в окото на САЩ - най-вече заради скритото финансиране на ислямските терористи. Не е известно обаче, кога Щатите ще се сдобият с достатъчно независим от Риад президент, за да бият силен шут на най-гнусния режим в Близкия изток. Шейжовете гарчат милиарди долари, за да купуват оръжие от американски компании. Други много милиони се въртят за лобизъм във Вашингтон. Трагедията от 11 септември 2001 г не можа да събуди политиците в САЩ, че Саудитка Арабия трябва да бъде изтръгната от стратегическите планове в Персийския залив. Един чсаудитец на име Бадауи дръзна да посика реформиране на шариата от прогнилия вахабитски режим в Риад и набързо получи присъда от 1500 камшика - по 50 на ден за определен срок.

А къде забрави сривът на световната икономика като фактор за поевтиняването на петрола? Къде забрави и ИД, които продават петрол на черно за 20-30 долара за барел?

ИНФО ЗА ПУТИНОФИЛИТЕ Доверие россиян к рублю упало до исторического минимума Ослабление рубля к доллару оказало отрицательное влияние на жизнь 48 проц российских граждан. Об этом свидетельствует опрос Банка России, в котором участвовало 2000 граждан из 43 субъектов РФ. /////Греф предрек "масштабнейший" банковский кризис при цене нефти в $45 Глава Сбербанка считает, что в текущий кризис банкам надо будет сформировать около 3 трлн рублей резервов в дополнение к уже существующим За прошлый год ЦБ потратил на поддержку рубля почти 80 млрд долларов, в результате международные резервы РФ упали ниже ////// «У России уменьшается количество источников дохода, - сказал вчера по телефону Олег Попов, портфельный менеджер Allianz Investments в Москве. - Им придется занимать». „На нефть и газ приходится примерно 50 процентов бюджетных доходов РФ.“ А КОЛКО Е ПОЛОВИНАТА НА ПОЛОВИНАТА?!

Не бой се за руснаците - те знаят и две и двеста. Виж по-добре какво става тука и по-специално в ЕС. Май съвсем скоро жизненият стандарт в Европа ще се срине катастрофално? Дори и ниските цени на петрола няма да помогнат на фалиращите икономики...

Стоян

А цените на останалото нали бяха свързани с горивата? :D

У нас не е така.Ние продължаваме да храним руснаците.

Само така янки, разкажете им играта.

ПОСЛЕДНО! Москва. 14 января. INTERFAX.RU – Глава "Газпрома" Алексей Миллер в ходе первого визита в Россию нового зампреда Еврокомиссии по энергетике Мароша Шефчовича донес до него новую переговорную позицию российской стороны: украинский транзитный поток будет перенесен в Турцию, и Европа должна поспешить построить газотранспортные мощности, чтобы получить этот газ в новой точке сдачи-приема на границе Турции и Греции. Также "Газпром" заявил, что строит свою переговорную позицию с ЕК исходя из идеи единого покупателя, провозглашенной новыми чиновниками Брюсселя.

USD/RUB 66,4365 EUR/RUB 78,7936

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.