Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комисията за защита на конкуренция е започнала проверка чия собственост е БТК, съобщиха от антимонополното ведомство преди минути. Напоследък в медийни изявления на избягалия от българия банкер Цветан Василев се жали, че бившият му приятел и сподвижник Делян Пеевски се опитва да му отнеме телекома, а медии, близки до ДПС депутата публикуват "разследвания" за това как изгнаникът от Белград се опитва да продаде компания, която не му принадлежи, тъй като е купена със заграбени средства от вложителите на КТБ.

Ето пълният текст на съобщението на КЗК: 

В Комисията за защита на конкуренцията е постъпил сигнал от изпълнителния директор на ”Технологичен център – институт по микроелектроника“ АД (ТЦ-ИМЕ), в който се изказва предположение за осъществена концентрация по смисъла на чл.22 от ЗЗК чрез придобиване на контрол върху „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД (БТК) от страна на SHCO 79 S.a.r.l, Люксембург без издадено надлежно разрешение по реда на ЗЗК.

Въз основа на описаната структура на собственост върху БТК се твърди, че ТЦ-ИМЕ се явява крайното дружество от българска страна, притежаващо по веригата най-голямо участие в телекомуникационната компания.

Посочва се, че в началото на м. ноември 2014 г. ТЦ-ИМЕ е сключило с „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ) договор за залог, по силата на който предоставя като обезпечение на банката всички притежавани от дружеството акции от капитала на „Технотел инвест“ АД и по този начин е лишено от възможността да упражнява както юридически, така и фактически контрол върху „Технотел ивест“ АД и „Бромак телеком инвест“ АД.

По повод на този сигнал КЗК образува производствоза установяване на евентуално извършено нарушение на чл.24, ал.1 от ЗЗК, във връзка с чл.22, ал.1, т.2 от ЗЗК от страна на SHCO 79 s.a.r.l., Люксембург.

В хода на производството КЗК ще изиска информация от страните по сделката (SHCO79 s.a.r.l., „Бромак телеком инвест“ АД, Бромак ЕООД) и БТК. Комисията ще потърси съдействие от Съвета по конкуренция на Люксембург и от Генерална дирекция Конкуренция на Европейската комисия.
 
 

Ключови думи

Коментари

Прасето и майка Му искат и това да докопат!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.