Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прокурорът Боряна Бецова от Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила проверката срещу народния представител от ДПС Делян Пеевски по сигналите, които бяха подадени по отделно от Сдружение „Коалиция за устойчиво развитие“ и „Протестна мрежа“. В писмо до двете организации Бецова съобщава, че отказва да образува досъдебно производство и прекратява предварителна проверка №10203/2014г. (вижте оригиналното писмо от прокуратурата).

Прокурорката информира гражданските организации също, че материалите, свързани с Николай Бареков, са отделени и по тях все още се извършва друга проверка в СГП.

В отговора си самата Боряна Бецова групира данните срещу Делян Пеевски така:

- Разминаване между стандарта на живот на Делян Славчев Пеевски и декларираните данни пред Сметната палата

Връзка на Делян Славчев Пеевски с лица с неустановен произход на капитала

Публикации за наличие на разработки срещу Делян Славчев Пеевски

Издаването на допуск до класифицирана информация на Делян Славчев Пеевски в срокове, които не позволяват реална проверка

Данни за търговия с влияние от страна на Делян Славчев Пеевски

Неясно финансиране на медиите на семейството на Пеевски и на дейността на Николай Бареков.

Прокурорката съобщава, че е възложила проверка на НАП и е изискала данни от Агенцията за вписванията. На Пеевски е била извършена и данъчна ревизия за периода 1 януари 2008 година – 31 декември 2012 година.

Обвинението не потвърждава дали срещу Пеевски има или няма разработки, защото не било изяснено дали подобна информация не е класифицирана. Прокуратурата е отказала да провери случая с издадения допуск до класифицирана информация на Пеевски, защото подобна проверка вече била извършена, тя не открила нарушения и било безсмислено да се прави отново.

Прокурор Боряна Бецова твърди, че са проведени разпити на Киро Японеца, Цветан Цветанов и Станимир Флоров и не се потвърдило, че Пеевски е замесен в схема за купуване на гласове във Варна.

След всичко това обвинението стигнало до извода, че няма данни Делян Пеевски да е извършил престъпление.

Протестна мрежа” обяви, че ще обсъди изпратения отговор от прокуратурата заедно с юристите-доброволци, участвали в изработването на сигнала.

"Твърдото ни убеждение е, че от февруари 2014 насам има още повече данни, факти и публични изказвания, които потвърждават нашите съмнения. Такива са например изявленията на собственика на затворената вече КТБ Цветан Василев за участие на Пеевски в разпределяне на държавни поръчки и скрито участие в управлението на фирми от стратегическо значение като „Булгартабак”, казват от гражданската организация. 

Ключови думи

Коментари

Ади

Явно Пеевски е неговата майка са с много добри контакти и в настоящото управление.

Лични данни

заличете личните данни, ей

смях на парцали

По чисто физиологически причини тяхното време изтича и милост няма да има...

Ivan 25

Циркът по върховете продължава!!! Те там явно всички са чисти. Управляващи, идват нови избори, имайте го предвид това. Бецова и Пеевски толкова ли са важни, че да си затваряте очите за този продължаващ цирк и подигравка с народа?

Деян

Това е! В България всички сме равни, но някои са по-равни. А Пеевски не е просто равен, той е ултра равен. Браво на нашия съд. Той е постановил, че в това общество на всеобщото равенство няма човек, равен на него по своята честност и безупречна репутация. Браво и на прокуратурата. Тя просто не е намерила начин, да отдели този човек от гмежа на равните в нашата клета страна. Браво и на следствието за свръхусилията да докаже, че Пеевски е не просто равен - той е богуравен.

Радев

Естествено, че е чист. Тъпанарите от "Протестна мрежа", обединявайки сигналите срещу Василев, Бареков и Пеевски, развързаха ръцете на прокуратурата да действа избирателно и тя удари само Василев. Те така и не прозряха, че Пеевски е главния villain в постановката.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.