Спирането на 38 влака от графика на движение на БДЖ и предстоящото отпадане на още 90 композиции от 1 февруари доведоха до протести в цялата страна.

Най-масово е недоволството в Габрово. Областният град почти остава без железопътен транспорт сред поредната доза жп реформи. Затова железничари разпространиха в социалната мрежа снимки, как изглежда графика на гарата в момента с надпис "Благодарение на ГЕРБ". На втората снимка е разписанието, което бе в сила до вчера.

Няма да оставим така нещата. На 17 януари в Горна Оряховица ще има много голям протест, каза пред Клуб Z председателят на най-големия жп синдикат у нас Петър Бунев. В неговата организация членуват 10 000 железничари. 

Според Бунев ръководството на БДЖ час по-скоро трябва да се откаже от намеренията си да реже още влакове от 1 февруари, тъй като в цялата страна има огромно недоволство от предприетите мерки. 

Гражданите масово ни подкрепят и искат влаковете да продължат да се движат. Това е много важно за служителите в БДЖ, посочи синдикалният лидер.