Късно снощи "Барселона" взе живителна глътка въздух с 3:1 срещу "Атлетико" (Мадрид) на "Камп Ноу" и остана в битката за титлата с "Реал". В последните дни клубът бе раздиран от скандали и интриги. Водещата теза на каталунските медии е, че Лео Меси, който снощи асистира за едно попадение и сам вкара третото и решително, поставил ултиматум на шефовете на Барса: той или треньорът Луис Енрике; заплашил с напускане през лятото и т.н. и т.н.

Срещу шампиона по едно попадение добавиха Неймар и Луис Суарес, а почетният гол за "дюшекчиите" (за 1:2) отбеляза Марио Манджукич от дузпа. Така тимът на Луис Енрике изостава на една точка от лидера "Реал" (Мадрид), но има мач повече.

"Не смятам да ходя в друг отбор - нито в "Челси", нито в "Манчестър Сити", обяви Меси след сблъсъка. - Уморих се от подобни неща. Аз съм просто един футболист в този отбор, не съм искал уволнението на никого."

Той отрече и информациите, че баща му е провел преговори с английските клубове.

А тази вечер ще бъде връчена "Златната топка" на ФИФА и "Франс футбол". Очаква се там Меси отново да остане подгласник на Кристиано Роналдо.