Терористът, убил двама души и пленил жени и деца в еврейски магазин в Париж, се казва Амеди Кулибали и е 32-годишен, съобщи току-що електронното издание на в. "Фигаро".

Френската полиция разпространи днес следобед призив всеки, който разполага с информация за Кулибали и за 26-годишна жена на име Хаят Бумедиен да се обади веднага в най-близкото районно управление.

Най-малко двама души са убити, а един е ранен при драмата, разиграла се в еврейски магазин, където се продава кашерна храна. Той се намира в района на Порт дьо Венсан в Париж.

Кулибали е въоръжен поне с един картечен пистолет, а според свидетели и с два автомата "Калашников".

По всяка вероятност той е човекът, който вчера уби полицайка в парижкия район Монруж. Преди да влезе в магазина и да вземе заложници, похитителят приближил към намиращите се наоколо полицаи и изкрещял: "Вече знаете кой съм."

Нападението в Монруж стана само ден след касапницата в центъра на Париж, когато алжирските братя Шериф и Саид Куаши избиха 12 души в редакцията на в. "Шарли ебдо".

Кулибали е свързан с братята атентатори, стана ясно днес. И тримата преди десет години са били в Ирак и са се сражавали там срещу предвожданата от САЩ международна коалиция.

Всичко това се случва, докато командоси се готвят да щурмуват индустриален комплекс в градчето Дамартен-ан-Гоел на 40 км от Париж. Там са се барикадирали атентаторите Шериф и Саид Куаши.