Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кадастралната карта на София няма да може да е готова и тази година заради обжалването на обществените поръчки в два от столичните райони - "Слатина" и "Студентски град", съобщи БНТ.

В момента се събират данните за седем столични района - "Красно село", "Възраждане", "Подуяне", "Изгрев", "Лозенец", "Илинден" и "Триадица". Живеещите в тези райони трябва да предоставят копие от нотариалния акт за имотите си в общината, но могат да го изпратят и по електронната поща, като предварително трябва да се информират за нея.

Кадастралната карта на града прави имотния пазар много по-сигурен, а данъчните оценки – по-точни, коментират от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. При сделка скица за имот може да бъде извадена при нотариус и след това да бъде заверена от Агенцията с електронен подпис, обясняват експертите.

Ведомството очаква до края на 2015 г. да бъдат завършени картите за над 70 населени места. До този момент 18% от територията на страната е въведена в кадастрални карти.

Ключови думи

Коментари

еДНО ВРЕМЕ НЯМАШЕ НОТАРИАЛНИ АСТОВЕ , А ДОГОВОРИ С ОБЩИНАТА -ДА СИ ПРАВЯТ КАРТИ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.