Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Братята Шериф и Саид Куаши, издирвани за убийството на 12 души в редакцията на в. "Шарли ебдо" в Париж, вероятно са взели заложници, предаде току-що Франс-Енфо.

Алжирците и пленниците им са барикадирани в малка печатница в град Дамартен-ан-Гоел. Полицията преговаря с тях. Все още не е ясно колко са заложниците.

Полицията е наредила на жителите на Дамартен-ан-Гоел да не излизат от домовете си, дори да не се показват на прозорците. Децата в три местни начални училища са инструктирани да останат в класните си стаи.

По-рано братята бягаха с открадната от нападателите кола "Пежо 206". Предиполовин час бе съобщено за интензивна престрелка на шосето край град Дамартен-ан-Гоел, северно от Париж. При тази престрелка, твърди в. "Паризиен", може би има двама убити и 20 ранени. Агенция Ройтерс потвърждава за поне 1 убит и няколко ранени. 

Според френски медии, цитирани от Би Би Си, има поне един заложник, взет от склад в града. Колата била открадната в близкото градче Монтани-Сен-Фелисите.

Според в. "Фигаро" около този момент заподозрените са на няколко километра от летище Ройси. Изданието съобщи, че три хеликоптера са пуснати край Дамартен-ан-Гоел:

Кореспондент на Би Би Си обаче твърди, че в района хеликоптерите вече са 5.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов е потвърдил, че подобна операция се провежда в близост до североизточния френски град.

Преди секунди "Фигаро" публикува предполагаема снимка на сградата, в която са обсадени заподозрените. Техен журналист в града обясни, че целият Дамартин-ан-Гоел е блокиран от полицаи.

 

ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК

Ключови думи

Коментари

летище РОАСИ - нямате ли един френскоговорящ в редакцията!?

b.krustev

Имаме, просто помагам на колегата бързо, а аз не съм френскоговорящ. Стремим се да обновяваме целият поток от информация, който идва.

полицаи прочесват гората

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.