Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Три думи обиколиха световната мрежа в последните няколко часа. Хаштагът #JeSuisCharlie (Аз съм Шарли) бе споделян от стотици хиляди в мрежата като протест срещу терористичния атентат в Париж днес.

По-рано през деня радикални ислямисти нахлуха в редакцията на френския сатиричен вестник "Шарли Ебдо" и убиха 12 души. Изданието е известно със множеството си карикатури, осмиващи мюсюлманската религия.

Интернет потребителите споделяха и простичък надпис на черен фон заедно с хаштага. Много добавяха по няколко думи и от себе си - в подкрепа на журналистите, или за да заявят, че няма да се откажат да живеят свободно, да мислят свободно, да сатиризират свободно.

Около 6 часа наблюдатели изчислиха над 70 000 туита, пуснати в мрежата за микроблогинг с този хаштаг. До момента броят им по всяка вероятност се е удвоил.

#JeSuisCharlie бе ползван и като име за много събития във Фейсбук - демонстрации в памет на загиналите карикатуристи, журналисти, и полицаите, които загинаха, защитавайки ги. Хиляди се събират в момента в Париж, Нант, Бордо, Тулуза, Лион, и в много други градове, дори извън Франция - в Люксембург, в Румъния, Германия.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.