Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Създателят на Microsoft и най-богат човек на земята Бил Гейтс подкрепи проект за добив на питейна вода от канализацията и дори изпи чаша от получената от отпадъци течност, съобщи в "Дейли мейл".

Проектът е на базираната в Сиатъл, където се намира и централата на Microsoft, фирма OmniProcessor. С използване на пара, изгаряне и филтрация, нейният проект има за цел да осигури живителната течност в райони, където тя е в оскъдица. При това, да ѝ осигури такова качество, че тя да не може да бъде различена на цвят и вкус от бутилираната вода, която се продава в магазините.

Фондацията на Бил Гейтс и съпругата му Мелинда подкрепя проекта на OmniProcessor, който беше демонстриран за първи път в Сенегал.

Не му е било лесно:

"Гледах, как парчета фекалии се качват по конвейра и падат в голям варел", споделя Гейтс в блога си gatesnotes.com. "После те минаха през машината, където бяха сварени и обработени. Няколко минути по-късно вкусих крайния продукт - чаша вкусна питейна вода."

Във видеото, което придружава съобщението, първоначално Гейтс изглежда леко притеснен, но след като отпива от водата, избухва в смях.


Ключови думи

Коментари

Това, което ме притеснява е, че фекалиите може да го вдъхновят за някоя нова версия на Виндовс.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.