Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Изчерпаха се възможностите на бюджета и трябва да се спре с това раздаване на средства на всеки, който изреве."

Това нетипично изказване за член на кабинета, макар и като заместник, направи днес Пламен Данаилов - вторият човек в министерството на енергетиката. Думите му дойдоха по повод на поредния пакет антикризисни мерки, обявен от властта през миналата седмица и който изглежда отново цели да купи време на правителството, а не да подпомага целево най-нуждаещите се. 

Според Данаилов България не може да си позволи огромните компесации, които се плащат в Западна Европа и стана първият български политик, който загатва за вчерашния доклад на ЕК, който предупреди, че страната влиза в свръхдефицит. 

"Още повече в светлината на последните препоръки от Европейската комисия, че доста сме се отпуснали в харченето, че излизаме в сравнително голям дефицит и че това трябва да бъде коригирано."

Зам.-министърът даде да се разбере и че няма никаква яснота относно начина, по който ще се администрира мярката за 25 стотинки отстъпка на литър гориво за частните лица в страната. Тя трябва да влезе в сила от първи юли, но досега знаем само, че ще я има - как ще се отчита не е ясно. 

Данаилов обаче каза, че компенсацията, която търговците ще получават за количествата продадени с отстъпка горива, е, че няма да им бъде начисляван ДДС в края на месеца за тях.

Коментари

путлер капут

Късно е вече за спиране! дебилите пУтков и асен василев замерват всеки, който събере "протест" от 15 души на дондуков!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.