Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украински военнослужещи унищожиха руска самоходна артилерийска установка (САУ) 2С4 "Тюльпан". Това съобщи на 22 май Министерството на стратегическите комуникации на въоръжените сили на Украйна, публикувайки снимки и видеоклипове.

"Това е първото документирано потвърждение за унищожаването на самоходни оръдия от този клас не само в тази война, но и като цяло в съвременната история", заявиха от Въоръжените сили на Украйна.

От ведомството отбелязаха, че бойците са унищожили инсталацията в района на Рубежне, Луганска област, благодарение на "изтичането" на геолокацията й от руски пропагандисти.

Съобщението е придружено от скрийншот от репортаж на кореспондента на "Комсомолская правда" Александър Коц, в която се вижда "Тюльпан".

Според съветника на ръководителя на Министерството на вътрешните работи Антон Герашченко окупаторите са унищожили моста между Северодонецк и Лисичанск чрез това самоходно оръдие.

"Артилеристи от бригадата за бързо реагиране на Националната гвардия на Украйна и 24-та мотострелкова бригада, кръстена на името на Крал Даниел, първо го примамиха от хангара, а след това го унищожиха. Благодаря на руските пропагандисти за насоките", пише Герашченко.

Коментари

ВеРНО ЛИ СА

толкова вдлъбнати руските нападающи? Ще въдворяват нов световен ред, а правят толкова елементарни грешки, че себе си не могат да опазят. Истина ли е това? Явно падението на "втората армия в света" е необратимо.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.