Оруел е написал антиутопията "1984" за... развитието на Запада. Това фантастично по своята същност твърдение изразява един от най-отявлените пропагандатори на кремълския режим - журналистът Владимир Соловьов. Ние няма да коментираме, само ще отбележим, че книгата бе забранена наскоро в Беларус. Е, не е точно Западът, но...

Клуб Z в телеграм канала на феновете на "Възраждане"! Е, като участник, а просто като наблюдател. Това, което видяха очите на репортера ни Борислав Кръстев обаче - не е за хора със слаби сърца. И за такива с елементарно усещане за съпричастност и човещина. 

След България и Полша, ред за спиране на доставките на руския газ дойде и на Финландия. От утре. Словакия пък реши да отвори сметка в "Газпромбанк", но плати в евро. И получи фактура. 

Невероятно, но факт - депутатите се занимават с глупости. Или почти един пълен ден, в който си говориха за решетките на Народното събрание. Е, те ще паднат, но не и срама от лицата им. Поне така трябва. 

Петков поиска Радев да свика КСНС за Северна Македония. И обеща - кабинетът няма да направи нищо без санкцията на парламента. 

Докато говорим за руски доставки - прочетете и това интервю с Никола Янков, който ясно показва защо твърдението, че без руски петрол не можем, е пълна глупост. 

И накрая - време е за забавление. Първо, защото рекламистът Мартин Димитров написа прекрасен сатиричен текст за изцепките на новата шефка на СЕМ Соня Момчилова по посока на предаването "Ергенът". 

И после - защото депутатът от ГЕРБ Дилов-син реши да я защити. С признанието, че "скъсаният г*з" си е негов.