Средствата за изграждането на магистрала "Хемус" ще бъдат възстановени от Министерския съвет, когато бъде решен случаят с т.нар инхаус процедури. Това обяви  министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Специалната сметка за плащанията по строителството на АМ "Хемус" е празна, защото средствата са изтеглени от служебното правителство, за да се изплащат компенсации, каза министър Караджов.

"Имаше около 490 милиона през лятото на миналата година и всъщност точно тези пари са взети, за да се посрещнат първите компенсации за тока".

Северният обход на Бургас ще бъде готов през месец октомври. Строителството му се забавя заради бавни процедури, но тапи и задръствания през летният сезон няма да има, каза още министър Караджов, цитиран от БНР. 

"Ще се пусне двупосочно пътят с четири ленти, който е от Сарафово и така ще бъде целият сезон".

До края на другата седмица ще бъдат изплатени сто процента средствата на пътно строителните фирми в страната, обясни още Гроздан Караджов. Заради саботиране на процедурите със съдебни дела пък се забавят цялостни ремонти на пътища в страната, коментира министърът.