Правителството излезе с предложения на нови мерки срещу високите цени на горивата. Продължава изясняването на отношенията в управляващата коалиция. Нова изследване - този път на "Маркет линкс", отчете продължаващ спад на доверието в правителството и премиера. В София се задават утре протест и блокада, които "съвпадат" с матурата по български език - какво се очаква. Това са някои от акцентите от 17 май. 

Както и неизменната от 24 февруари насам тема за войната в Украйна.

Предложения за антикризисни мерки заради високите цени на горивата обяви кабинетът днес, докато течаха преговорите с превозвачите. Сред тях са ДДС от 9 процента, премахване на някои акцизи и др.

След като вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов отправи "предупреждение" към "Продължаваме промяната" за коалиционната ѝ култура, днес последва отговор от председателя на ПГ на ПП Андрей Гюров. Той посочва, че Трифонов от доста време не е бил забелязван на коалиционните съвети и съответно едва ли има ясна представа как стоят нещата. 

Според данните от актуалното проучване на "Маркет линкс" подкрепата към първата на последните избори партия - ПП върви надолу, 80 на сто от анкетираните не харесват посоката, в която се движи страната, а все по-одобрявани са фигури като Стефан Янев и Костадин Костадинов.

Към притесненията от трудния изпит по български език и литература зрелостниците в София утре ще прибавят и нервността дали ще успеят да стигнат навреме преди началото на матурата. Причината - обявеният протест на шофьорите от градския транспорт. Позицията на общината - транспорт ще има, но и блокади по възлови кръстовища също. Колко успокоително е това?

Бойците от "Азовстал" се предадоха късно снощи, като украинските власти планират да ги разменят срещу руски военнопленници. В руската Дума обаче прозвучаха повече от кръвожадни искания за връщане на смъртното наказание, специално за случая.

Все по-често в самата Русия се чуват гласове на остри критики за начина, по който Кремъл води войната.

Финландският парламент днес гласува "за" членство на страната в НАТО.