Футболистът на ЦСКА-София Георги Йомов е задържан. Това съобщи във вторник сутрин Нова тв.  Той е бил извикан на разпит в полицията, а след това задържан.

Причината е стрелбата снощи на бензиностанция на Околовръстното в София, при която бяха ранени двама души.

Мъж на 36 години е в тежко състояние с кръвозагуба. Другият - на 26 години, е по-леко пострадал. И двамата са ранени в краката и са настанени във ВМА. Единият от пострадалите е от София, а другият - от Петрич. 

Криминалистите работят по всички версии - включително скандал на футболна основа. 

По-рано пред сайта на футболния клуб Йомов каза, че няма нищо общо със случилото се, вкъщи е и е жив и здрав и е дал колата на брат си. 

На мястото на инцидента е била приятелката му - певицата Мария Цветкова, която е с артистичен псевдоним Ариа. По информация на Нова пред полицията Йомов е разказал, че снощи на бензиностанцията между брат му и непознати за него хора е възникнал конфликт. По-късно в разправията се е включил и бащата на футболиста.

По-късно днес МВР съобщи, че в ранния следобед в СДВР са се явили двама мъже – на 22 и на 42 години.

"След проведени разпити с цел изясняване на съпричастността им към престъплението, извършено снощи в района на бензиностанция на разклона за кв. Бояна, двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Що се отнася до съпричастността на спортиста, официалното съобщение гласи, че "... в процеса на първоначалните действия за изясняване на случая бе установен и разпитан 24-годишен мъж, който е дал обяснения, свързани с инцидента".