Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Със сериозна караница и последователни заплахи, че ще си тръгнат от студиото, преминаха тази сутрин обсъжданията в Нова тв на идеята да се върне тютюневият дим в заведенията.

Гости бяха Атанас Димитров от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и д-р Маша Гавраилова - експерт към Коалиция за живот без тютюнев дим. Димитров трябвяше почти крещейки да защитава тезата си, че не са за тютюнопушенето, а са за това клиентите им да не мръзнат на минусови температури, когато консумират нещо, което се продава законно. Той каза, че стотици хора от бранша фалират, освобождават работници и са изправени до стената.

Той бе и пъпрвият, който заплаши, че ще стане и ще си тръгне от студиото на Ани Цолова и Виктор Николав, ако д-р Гавраилова не спре да го прекъсва.

"Слушам доводи от хора, които в живота си един лев не са инвестирали, едно работно място не са създали", обърна се той към известната противничка на пушенето в заведенията.

Докторката пък го контрира, че в интернет има петиция против връщането на дима в заведенията с 300 000 подписа, а противниковата е събрала само 73 000. Тя изтъкна като аргумент, че дори Върховният административен съд се е произнесъл, че тази забрана не е нарушаване на човешките права.

Нейното търпение пък преля, когато водещите периодично четяха мнения на зрители и цитираха едно от тях: че крутите мерки срещу пушенето са в стила на Хитлер.

"Ама аз тогава ставам и си тръгвам... Как може човек, който опитва да защитава здравето...", каза д-р Гаврилова и тръгна да привежда заканата си в действие.

Водещите едва я убедиха да остане в студиото с аргумента, че това са мненияна зрители, а не го казват те.

"Ако вие не го казвате, ваш избор е да го цитирате", наблегна д-р Гавраилова, докато се връщаше на стола.

Виктор Николаев хрисимо обяви, че не иска тя да си тръгва с лошо чувство от телевизията.

"Няма как да си тръгна с добро чувство", каза д-р Гавраилова.  

Ключови думи

Коментари

R.Majewski

аз пък не мога да разбера "защитниците" на здравето.....никой не ви кара насила да влизате в заведения където се пуши.....но най-престъпното в цялата работа е начинът, по който една ЧАСТНА собственост се сдоби със статут на ПУБЛИЧНА такава !!!!......това вече си е престъпление от всяка гледна точка !!!

МОзъкът на пушачите е зависим от дима и затова не могат нито да теоретизират трезво нито да мислят. как така ще опушваш братята си наоколо със твоята смрад, достатъчно е че дрехите, косата ти, мустака ти вонят.. нечистоплътни особи с редуциран от тютюнопушенето интелект. майка ти не те е родила пушач, натуралното ти състояние не е да бълваш валма дим в лицето на другитер забрави ли. Миризливци

Не е ли ясно, че Бойко въведе тази забана, сега пак Бойко е на власт и няма как точно той да си отмени собственото решение. Забраната, за щастие, ще остане. Впрочем натикването на болните тютюнозависими в миша дупка е единственото решение на неговия кабинет, което подкрепям на 100 процента и единствената причина, поради която бих гласувал за него, ако примерно РБ се разпадне.

Ivan 25

Не може законите на една страна да се променят, за да може този, който не може да контролира зависимостта си от цигарите да не му е студено. Когато му е студено може да настине. Здравните последствия от цигарите са доста по-сериозни от една настинка! Ако трябва да отменим всички закони, защото те не са "справедливи" спрямо хората, които са зависими от слабостите си, тогава трябва да се отменят законите за изнасилване, защото тези хора също са водени от неконтролируеми за тях импулси!Трябва да отменим също закона за ограничаване на скоростта, защото някои искат да карат с висока скорост и са си купили бърза кола! Европейското общество, от което България иска да бъде част не пуши в местата за хранене, ни то на работните места. Време им е на българските пушачи да свикнат с тази мисъл. А, Атанас Димитров от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, би трябвало да знае, че хората ходят в ресторантите за да се хранят, не да пушат, затова може би трябва да обърне вниманието си към качеството на храната, която се поднася ако иска да имат клиенти, а не да се бори за запазването им чрез беззаконие. А колкото до Ани и Виктор, тази сутрин воденето им бе много слабо.

Много точно си го обяснил, ама зависимите не могат да ти влязат в логиката, те искат да пафкат и туй то! само това ги интеесва, ако останат без заветните цигари им се проеня настроението, погледа, мисленето им се забавя, разтреперват се.. в по-тежки форми и децата си биха продали сао да се снабдят с котия цигари.... мислят си че тяхното удобство е по-важно и какво толкова ако влошават качеството на въздуха и на живота наоколо.... Приятелите ми които пушат са също за запазване на забраната, щото са все още нормални хора а не наркозависими от табака. Щото така разсъждава един нормален човек, иска да се върне у дома не с вмирисани дрехи а свеж, ако е възожно. Пешещите скунксове да си се врат в частните хралупи и да одимяват собствените си деца

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.