Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Румен Петков коментира пред Нова тв, че главният прокурор Сотир Цацаров не е имал друг избор освен да назначи проверки след сигнала на „Протестна мрежа“ срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков. В противен случай обвинител номер едно е щял да направи актуален отново въпроса „как в присъствието на главния прокурор в кабинета на вътрешния министър се дискутира кои ще му бъдат заместниците“.

Там той е константна величина, там е ясно, че главния прокурор в кабинета на вътрешния министър обсъжда заместниците си с депутат - млад, успял български гражданин. Това е ситуация, която във всяка друга държава щеше да има съвършено различен развой“, коментира още Петков.

Бившият министър на вътрешните работи, а сега сред лицата на проекта АБВ на Георги Първанов, коментира още, че в момента членовете на БСП са принудени да бъдат съучастници в коалицията на партията им с медийната групировка на Делян Пеевски.

"Те предпочитат да имат като партньор в. „Уикенд“, да имат като партньор лъжата, която там е издигната в норма на поведение, да имат като партньор клеветата, която там е издигната в норма на поведение. Това е техният избор и никой не можа да им се сърди", обясни бившият активист на БСП.

Сигналът на „Протестна мрежа“ за „организирана престъпна група около депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски и свързаните с него собственик на КТБ Цветан Василев и партийният функционер Николай Бареков“ бе внесен преди седмица при главния прокурор. Копие беше изпратено и до чуждите посолства и партньорските служби на ДАНС.

17-те страници са подготвени по публикации в медиите и публични регистри и съдържат данни за имотното състояние, търговия с влияние и финансиране на свързани лица.

Ден по-късно Сотир Цацаров започна проверка, а в хода й „ще бъдат изискани данни от Сметната палата, Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция „Национална сигурност", Държавната комисия по сигурността на информацията, Агенцията по вписванията, Българската народна банка и други органи“.

Отделно прокуратурата постанови на НАП да извърши пълни данъчни ревизии на Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.