Здравният министър д-р Петър Москов и заместникът му Ваньо Шарков се включиха в спасителна операция на пострадали при катастрофа младежи. Двамата станали преки свидетели на инцидента и прекъснали пътуването си, за да окажат първа помощ на нуждаещите се.

Москов и Шарков измъкват младежите от обърнатата кола.

Информацията и ексклузивните снимки от случката се появиха веднага във фейсбук.  

"Днес, на път за Разград пред очите ни се обърна кола с няколко млади момчета. Линейката дойде за минути, но слава Богу сериозни наранявания нямаше. Използвам случая да помоля всички шофьори да карат внимателно, защото има заледени участъци", призова здравния министър в социалната мрежа.

Първа помощ на място.

Днес Москов беше на работно посещение в многопрофилната болница „Св. Иван Рилски” в Разград, за да се запознае с обстоятелствата около смъртта на 8-годишното дете от село Иван Шишманово, което почина пред спешния център на лечебното зеведение на 29 декември.

Момчето било доведено от родителите си с болки в корема, гадене и повръщане. От дежурния лекар е поставена диагноза „чревна непроходимост” и детето е изпратено за ехография и допълнителни изследвания. След консултация с педиатър е пренасочено към хирург, но поради липса на детски хирург в Разград е препратено към Варна. Още същия ден състоянието на детето се влошава и родителите се връщат с него в Спешното отделение, където то умира.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.123, ал.1 от Наказателния кодекс.