"Ливърпул" тотално доминираше и във второто дерби срещу големия си съперник "Манчестър Юнайтед" този сезон - 4:0 на "Анфийлд" от 30-ия кръг на Висшата лига. Така общият резултат от мачовете им е 9:0.

А триумфът имаше и стойността на излизане начело в класирането с две точки повече от "Манчестър Сити", който е с мач по-малко. "Юнайтед" е едва шести на 22 точки от лидера.

Гостите излязоха без Кристиано Роналдо, който ден по-рано съобщи, че с половинката му Джорджина са загубили едно от бебетата близнаци, които очакваха. Публиката на "Анфийлд" му оказа подкрепа. Това стана с ръкопляскания в 7-ата минута.

Домакините поведоха още в 5-ата минута чрез Луис Диас. Така, ако въобще имаше някаква интрига, тя приключи в самото начало. До края на полувремето се разписа и Мохамед Салах, асистирал за първото попадение.

Доманацията на "Ливърпул" продължи и след почивката, а насреща отново липсваше боеспособен опонент. Садио Мане направи резултата класически, а пет минути преди края Салах оформи 4:0.

Часове преди мача журнаристът и трансферен специалист Фабрицио Романо обяви, че ръководството на "Юнайтед" и треньорът на "Аякс" Ерик тен Хааг са постигнали съгласие и договорът е само въпрос на време. Според него те са уточнили всичко - заплата, срок на договор (вероятно за 4 г.), екип, селекция и стратегия за развитие, която била представена лично от нидерландеца.