"Валенсия" подчини "Реал" (Мадрид) с 2:1 в мач от 17-ия кръг на испанската Примера на стадион "Местая" и спря историческата рекордна серия от 22 поредни победи на шампионите на Европа във всички първенства и турнири.

Двубоят започна отлично за Кралския клуб, като в още в 16-ата минута Алваро Негредо игра с ръка в собственото си наказателно поле и Кристиано Роналдо реализира отсъдената дузпа.

Малко след почивката обаче "прилепите" се върнаха в мача, след като при изстрел на Антонио Бараган от границата на наказателното поле топката се отклони от защитник на "Реал" и попадна във вратата на Икер Касияс. В 65-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат, като автор на гола бе Никола Отаменди.

До края на мача възпитаниците на Карло Анчелоти натиснаха и създадоха няколко положения, но Иско, Серхио Рамос и Роналдо ги пропуснаха. В крайна сметка "Валенсия" победи и се изкачи на 4-ото място в класирането, докато "Реал" записа първа загуба след 22 поредни победи във всички турнири. Мадридчани водят в класирането с 39 точки, докато "Барселона" е с 38, като и двата тима са изиграли по 16 мача.