Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няма средства, предвидени за т.нар. българско председателство на ЕС, което ще е през 2018 г. За това алармира силовият вицепремиер Меглена Кунева в интервю за БНР.

Искам да ви кажа, че всяка военна операция бледнее пред това да се организира едно председателство. Няма средства, предвидени за това, и аз съм говорила с финансовия министър, ако втората половина на годината има такава възможност да се започне работа…засега ще работим с това, което имаме, с повече напрежение, но и с по-силно чувство, че…пак ще го кажа – работим за една държава, работим за държавата си. И трябва в тези условия да работим свръх, да направим допълнителната крачка над предполагаемите ни възможности, за да можем да достигнем с повече усилия тази цел,която сме си поставили, казва Кунева.

Тя сравни бъдещото председателство с определението, че "всяка военна операция бледнее пред него", като даде пример с това, че само в обхвата на МВР има 25 работни групи, които български специалисти трябва да ръководят.

Кунева потвърди публикации в медиите, че в понеделник ще проведе среща по проблемите на бежанците с министрите на вътрешните работи, на отбраната и на регионалното развитие. Днес стана ясно, че три европейски държави се готвят да върнат у нас над 7500 бежанци, които незаконно са напуснали страната.

Според вицепремиера има нужда да се направи преглед на цялата рамка на бизнес законодателството у нас:

Не говоря само за разрешителните режими, които често се цитират. Примерно Закон за собствеността – до каква степен той дава възможност да се развива икономиката на страната, примерно Закона за кадастъра, комасацията и т.н. Има закони, които съществуват заради това, че се движи икономиката. Страни като Португалия, например, като Ирландия, които бяха в тежка криза, първото нещо, с което започнаха да преодоляват кризата, беше такъв преглед на законодателството, свързано с отношенията на собственост и на всякакви други икономически действия. Мисля, че би било много важно в България това да се направи, колкото се може по-бързо.

Ключови думи

Коментари

Р.Майевски

някой може ли да ми обясни, какво е това - "силов вицепремиер"..????

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.